Introduktionen (gammal)

SERUMS INTRODUKTION HT20

Vi tar hand om, och introducerar nya studenter som kommer till Örebro universitet. Vi är stolta över vår introduktion som är en av Sveriges längsta och bästa i  sitt slag, där du som nystudent snabbt har möjlighet att komma in i studentlivet!

Planeringen för höstens introduktion är igång. 

Vilka håller i introduktionen?

Det är studenter inom Serum som håller i introduktionen. Vi har generaler, fadderchefer och faddrar. Generalerna väljs av Serums medlemmar på ett Kårsektionsmöte och dessa i sin tur väljer ut fadderchefer och faddrar.

Generaler 

Som general är man ansvarig för sin kårsektions introduktion. Det är alltså generalerna som planerar, utbildar faddrar samt sköter mycket av informationsflödet utåt mot er nystudenter. I Serum sitter det alltid två stycken generaler, en ny och en avgående. Generalerna arbetar inte bara med sin kårsektions faddrar, utan de arbetar också med universitetets andra kårsektioner och då i första hand deras generaler. Under introduktionen finns generalerna som ett stöd för både fadderchefer, faddrar men också för er nystudenter. Under själva introduktionsveckorna arbetar generalerna mycket i bakgrunden.

Fadderchef

Som fadderchef är man ansvarig för sin introduktionsgrupp,  det är de som har den närmsta kontakten med generalerna och för informationen vidare till sina faddrar och nystudenter.  Faddercheferna tillsammans med generalerna utgör vår planeringsgrupp, First Aid Kit (Fakit). Det är i den gruppen som den större delen av vår introduktion planeras.

Fadder

Som fadder under introduktionen arbetar man med att skapa en positiv start för alla nya studenter vid universitetet som väljer att medverka i Serums introduktion. Faddrarna kommer under dessa veckor finnas nära till hands för att skapa en trygg, rolig, respektfull och inbjudande introduktion för just DIG!

Vem kan delta?

För att få delta i Serums introduktion så ska du läsa något av de programmen/kurserna inom Serum och vara medlem i Örebro studentkår. Att bli medlem i Örebro studentkår kostar 250kr per år och du köper det via deras hemsida. Du måste även köpa vår intropåse för att få vara med under introduktionen, detta kan du göra inför varje aktivitet eller under dagtid på Serums kårsektionsrum. Påsen kostar 200kr och innehåller diverse småsaker som kan vara bra att ha som student.

Serums introduktion på sociala medier!

 Gå in och följ Serums introduktion på Instagram för att få se vad som händer.

Andra bra grupper att gå med i:

Dom kallar oss studenter

Kontaktuppgifter till våra generaler!

 

Serums generaler i höst är Hanna Magnusson och Jessika Hedberg

 

Om ni känner att ni har några frågor eller funderingar om introduktionen så kan ni alltid höra av er till våra generaler. De finns att nå på mail: introduktion@serum.orebrostudentkar.se eller via deras facebooksida Generalerna Serum.

  • Telefonnummer till Hanna: 073-546 65 75 
  • Telefonnummer till Jessika: 076-126 32 76