Styrelsen

Här får du en liten kort presentation av Serums styrelse och hur du lättast får kontakt med oss

 Introduktionsansvarig – Jessika

Jessika heter jag och är 22år och kommer från Örebro. Jag pluggar till sjuksköterska och börjar min fjärde termin till hösten. Jag är en av generalerna inom serums kårsektion. Att vara general och introduktionsansvarig innebär att skapa den bästa introduktionen för de nya studenterna. 

Vad är det bästa du vet? Det bästa jag vet är att umgås med vänner och skapa massa roliga minnen ihop.
Vad är det värsta du vet? Det värsta jag vet är fötter…
Vilken är din största rädsla? Småkryp.. usch
Vad är det roligaste med att plugga på universitet? Att man får träffa så många nya människor som ger en vänner för livet. 
Nämn en sak du vill göra under ditt liv! Jag vill  hoppa både bungyjump och fallskärm!!

Mejl:  introduktion@serum.orebrostudentkar.se

Studiesocialt ansvarig – Hanna

Hej jag heter Hanna Magnusson och jag pluggar till sjuksköterska – T6 
Jag har posten som Studiesocialt ansvarig, mitt ansvar i styrelsen är att planera studiesociala aktiviteter för våra medlemmar under sin studietid, tex sittningar, temafester osv! 


Vad är det bästa du vet? Mat! 
Vad är det värsta du vet? Folk som kör bil långsamt 
Vad är din största rädsla? Är otroligt rädd för fåglar 
Vad är det roligaste med att plugga på universitet? Det roligaste är att träffa alla kompisar som är engagerade under sin studietid och att gå till kåren på fredagar! 
Nämn en sak du vill göra under ditt liv! Jag skulle vilja vandra upp på ett berg som är så högt att jag skulle befinna mig ovanför molnen! 

Mejl: studiesocserum@gmail.com

Utbildningsbevakare (MV) – Samuel
Jag heter Samuel Jara Josefsson och läser fjärde terminen på läkarprogrammet. Innan jag började på Örebro universitet läste jag till sjuksköterska och tog examen vid Lunds universitet. Här i Örebro är min roll i Serum Utbildningsbevakare för institutionen för Medicinska Vetenskaper (MV). MV är den institution som ansvarar för läkarprogrammet. Denna post innebär bland annat att jag är ordförande i Medicinska Utbildningsrådet (MUR) samt är studentrepresentant i olika beslutande och förberedande råd på läkarprogrammet. På ett mer övergripande plan är det utbildningsbevakarens roll att samordna studentrepresentanter och sörja för att försöka påverka utbildningen så att den blir bästa möjliga för oss studenter. Jag gör det inte ensam utan är helt beroende av resten av MURs styrelse samt alla de studenter som också brinner för utbildningsbevakning och agerar som rådsrepresentanter, terminsrepresentanter och kommer med kloka åsikter om utbildningen!


Vad är det bästa du vet? Ett perfekt skär genom en nypistad skidbacke!
Vad är det värsta du vet? Folk som skräpar ner och förstör naturen
Vad är din största rädsla? Global insulinbrist
Vad är det roligaste med att plugga på universitet? Alla möjligheter att engagera sig i studentlivet och studentpolitiken!
Nämn en sak du vill göra under ditt liv! Resa från Mexiko genom centralamerika och hela vägen ner till södra delen av Latinamerika


Mejl: utbildning.mv.serum@orebrostudentkar.se

Ordförande – Ellika

Hej! Jag heter Ellika Jansson och jag går min femte termin på arbetsterapeutprogrammet. Jag sitter som ordförande i kårsektionen Serum och i min roll ingår bland annat att arrangera och strukturera de styrelse- och sektionsmöten som vi har under verksamhetsåret.

Vad är det bästa du vet? Åka vattenskidor
Vad är det värsta du vet? Lasagne och att köra bil!
Vad är din största rädsla? När man ligger i vattnet och ormar simmar mot en, har hänt på alldeles för många vattenskidträningar..
Vad är det roligaste med att plugga på universitetet? Att få komma till en ny stad och träffa nya människor som man inte hade träffat annars!
Nämn en sak du vill göra under ditt liv! Hoppa fallskärm

Mejl: ordforande@serum.orebrostudentkar.se

Ekonomiansvarig – Emil

Hej Mitt namn är Emil Söderstierna! Jag sitter på posten ekonomiansvarig för serum. Jag är 20 år gammal och kommer ifrån Katrineholm och ska nu påbörja min fjärde termin på sjuksköterskeprogrammet.
Som ekonomiansvarig så har jag i uppgift att budgetera för året, sköta in/utbetalningar samt sköta redovisningen

Vad är det bästa du vet? Kåren
Vad är det värsta du vet? Lasagne
Vad är din största rädsla? Krabbor, kräftor och hummrar
Vad är det roligaste med att plugga på universitet? Gemenskapen
Nämn en sak du vill göra under ditt liv! Hoppa fallskärm

Mejl: kassor@serum.orebrostudentkar.se

Sekreterare – Josefin

Hej på er!
Mitt namn är Josefin Lundberg och är Serums sekreterare, vilket betyder att jag dokumenterar det som sägs under styrelsemötena och sektionsmötena. Jag kommer från denna underbara stad Örebro och ska börja läsa termin 3 på sjuksköterskeprogrammet nu till hösten! 
 
-Vad är det bästa du vet? Att umgås med folk i min närhet 
-Vad är det värsta du vet? Persilja! 
-Vad är din största rädsla? Att bli ensam 
-Vad är det roligaste med att plugga på universitetet? Alla nya kompisar man får lära känna! 
-Nämn en sak du vill göra under ditt liv: Hoppa fallskärm 


Mejl: sekreterare@serum.orebrostudentkar.se

Ledamot för SNOK – Magdalena

Tja! Jag heter Magdalena och pluggar till biomedicinsk analytiker med inriktning fys (T5) och sitter i styrelsen som ledamot för SNOK, Serums nya overallkultur. Min huvuduppgift är att representera utskottet inom styrelsen och förmedlar information mellan SNOK och Serum, men jag agerar även vanlig ledamot när det behövs.


Vad är de bästa du vet? Fin natur och ljudet av vatten. Och kramar
Vad är de värsta du vet? Spindlar som inte sitter still när dom är inomhus
Vad är din största rädsla? Spindlar
Vad är det roligaste med att plugga på universitet? Alla människor från alla olika platser, som man troligtvis inte skulle träffat om det inte var för universitetet
Nämn en sak du vill göra under ditt liv! Hoppa bungyjump. Och prova hängflygning. Se på det som en bonus att ni fick en extra sak

Mejl: snok.serum@orebrostudentkar.se

Information- och marknadsansvarig/Ledamot för SSFÖ – David

Hej! Mitt namn är David och jag pluggar termin 3 på sjuksköterskeprogrammet. Jag sitter i serums styrelse som information- och marknadsansvarig och är alltså den som styr Serums sociala medier (inklusive den här sidan). Men jag har inte bara en post, utan sitter även som ledamot för Sjuksköterskestuderandes förening i Örebro (SSFÖ). Vi kommer att hitta på massa roligt för alla SSK-studenter under året så håll koll på våra sociala medier!

Vad är de bästa du vet? Mat och musik
Vad är de värsta du vet? Skaldjur!!!
Vad är din största rädsla? Ormar (ironiskt nog)
Vad är det roligaste med att plugga på universitet? Att man får träffa så himla många nya människor som inte är så lika en själv och aldrig skulle ha träffat annars!
Nämn en sak du vill göra under ditt liv! Åka till Ryssland

Mejl: kommunikator.serum@orebrostudentkar.se och ssforebro@gmail.com

Vice ordförande med KS-ansvar – Malin

Hej! Jag heter Malin Bergman och pluggar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet. Jag kommer ifrån Smedjebacken i Dalarna och har posten Vice ordförande med KS-ansvar.
Jag är länken mellan Örebro studentkår och Serum och är med och anordnar evenemang på universitetet tillsammans med Örebro Studentkår.


Vad är de bästa du vet? Att vara i vår sommarstuga
Vad är de värsta du vet? Allting med inga eller fler än 4 ben
Vad är din största rädsla? Clowner är jag inte stort fan av
Vad är det roligaste med att plugga på universitet? Att få engagera sig och träffa nya roliga människor!
Nämn en sak du vill göra under ditt liv! Åka på en roadtrip från USAs västkust till östkust!

Mejl: serum.ks@orebrostudentkar.se

Vice ordförande med internt ansvar – Cecilia

Hej! Jag heter Cecilia och pluggar till läkare och HT20 blir min fjärde termin. Under verksamhetsåret HT20/VT21 kommer jag sitta på posten som vice ordförande med internt ansvar. Kortfattat innebär min post att vara ordförandens högra hand och dela på arbetsbelastningen som denne har. Jag har även lite extra ansvar över sektionsrummet och medlemslistorna.

Vad är det bästa du vet? God mat och att resa.
Vad är det värsta du vet? Egoistiska och arroganta människor…men även flugor och fluglarver!
Vad är din största rädsla? Att en fluga ska lägga ägg som mognar till larver någonstans på mig!
Vad är det roligaste med att plugga på universitet? Att kunna utvecklas som person och ha möjligheten till att ta sig an en massa olika uppdrag, samt träffa nya människor.
Nämn en sak du vill göra under ditt liv! Delad förstaplats på min bucket list är att jobba inom läkare utan gränser och resa till alla världsdelar

Mejl: serumsvice.interntansvar@gmail.com

Utbildningsbevakare (HV) – Mathilda

Hej! Mitt namn är Mathilda van Dijk, kallas oftast för dijken och jag sitter som utbildningsbevakare i Serums styrelse. Jag är inne på mitt sista år och pluggar till arbetsterapeut termin 5.

Vad är det bästa du vet? Att få dricka en kall bira en ledig fredag med människor som får mig att skratta så magen värker
Vad är det värsta du vet? Människor som klappar en på ryggen vid kramar, skaldjur & ordet ”visst”.
Vad är din största rädsla? Clowner & autoimmuna sjukdomar
Vad är det roligaste med att plugga på universitet? För mig var det att få börja ett helt nytt liv, skaffa nya vänner & intressen + det faktum att man lever i en liten underbar bubbla.
Nämn en sak du vill göra under ditt liv! Jag vill jobba som arbetsterapeut utomlands, sen vill jag även volontärarbeta samt åka och besöka hobbiton (och ja sagan om ringen är det finaste vi har).

Mejl: utbildning@serum.orebrostudentkar.se