Om introduktionen

Om Introduktionen

Fadder
Som fadder under introduktionen arbetar man med att skapa en positiv start för alla nya studenter vid universitetet som väljer att medverka i Serums introduktion, vilket faddercheferna och generalerna givetvis också gör. Faddrarna kommer under dessa veckor finnas nära till hands för att skapa en trygg, rolig, respektfull och inbjudande introduktion för just DIG!

Fadderchef
Som fadderchef är man ansvarig för sin introduktionsgrupp, med andra ord kan man säga att namnet fadderchef betyder gruppledare. Det är faddercheferna som har den närmsta kontakten med generalerna och för informationen vidare till sina faddrar och nya studenter i introduktionsgrupperna. Förutom det har faddercheferna ett större planeringsansvar inför introduktionens start.

General
Som general är man ansvarig för sin kårsektions introduktion. Det är generalerna som planerar introduktionen, utbildar faddrar samt sköter mycket av informationsflödet utåt mot er nystudenter. I Serum sitter det alltid två stycken generaler. Generalerna arbetar inte bara med sin sektions faddrar, utan de arbetar också med universitetets andra kårsektioner och då i första hand deras generaler. Under introduktionen finns generalerna som ett stöd för både fadderchefer, faddrar men också självklart för er nya studenter. Under själva introduktionsveckorna arbetar generalerna mycket i bakgrunden.

Till höstterminen 2024 kommer det att hållas en introduktion för dig som är ny student!

Vi Generaler, Fadderchefer och Faddrar har planerat en helt fantastisk introduktion för dig, dina medkursare och alla nya studenter som tillhör kårsektionen Serum nu till hösten. Vi hoppas att kunna ge er den bästa starten på studentlivet och en chans till att med en gång få lära känna dina kurskamrater, Örebro universitet och även underbara Örebro stad.

Introduktionen börjar torsdagen den 29 augusti med en smygstart, och drar sedan igång på riktigt måndag den 2 september och fortsätter fram till söndag den 22 september.

Förutom all den information du hittar här på hemsidan rekommenderar vi även att du går med i vår facebookgrupp (vänster) och följer vår instagram (höger).

Nedan hittar du Facebookgrupperna för respektive program för dig med studiestart HT24, klicka på ditt program så kommer du till rätt grupp!

Jag är intresserad av att vara med på introduktionen, är det något speciellt jag behöver göra för att vara med?

Inför att Introduktionen HT24 drar igång ser vi gärna att du gör en intresseanmälan för att se hur många det är som vill delta i introduktionen. Anmälan är inte bindande utan ett sätt för oss att få ett hum om hur många som är sugna på att vara med. 

Väl på plats kommer du behöva göra två saker för att vara med på introduktionen.

Du behöver (1) vara medlem i Örebro Studentkår. Detta blir du genom att ladda ner appen Hitract via Örebro Studentkår. I appen gör du ett konto, och därefter kan du köpa medlemskap till Örebro Studentkår via appen. Detta går även jättebra att göra hemma eller på plats om du behöver hjälp.

Du behöver (2) köpa ett “intropass” (introbricka). Denna bricka är din biljett till alla aktiviteter under introduktionen. När du köper ditt intropass kommer du även få en schysst påse med smått och gått som kan vara bra att ha i början av studietiden.

Jag missade att göra en anmälan, får jag fortfarande vara med? 
Absolut får du vara med, det du behöver göra är att dyka upp på nästa aktivitet i schemat.

Har du frågor, tveka inte att kontakta någon i styrelsen eller kontakta oss (generalerna) via våra sociala medier, telefon eller mail.

Med vänlig hälsning,
Elias Wilson och Leonita Dibrani
Serums Generaler HT24

Mail: Serumintroduktionen@gmail.com
Telefon: 070 147 45 52 (Elias) och 070 766 76 57 (Leonita)